Menssana
Texts i escrits
HUMOR
Autor: Anònim
Per Fi!

Amb satisfacció us informo que ja està disponible a les llibreries el "Manual para entender a las mujeres"!!!!!
llegir més
TROBAR UN AMOR
Autor: Anònim
Trobar un amor és com trobar un racó de muntanya, un braçat de roses fresques, un riu de rossinyols i un infantó que sempre ho fos i et fes petons com bresques.
llegir més
Trobar un amor que ho sigui tot i et faci de germà, és com trobar el miracle més gran que es pot trobar.
Però l'amor no el trobes buscant-lo: Deu l'envia. Te'l dona com et dona tot l'any un raig de llum, i un mínim d'esperança, de fe, de poesia, i un doll puríssim d'aigua i un calze de perfum. Te'l dona quan estimes, quan fas la teva via sembrant petons i lliris sense esperar cap guany; quan plores, quan pateixes dissort o malaltia, rancúnies o fracassos, calúmnia o desengany, per fer que tu comprenguis, si abans no ho entenies, que l'ésser que fa seves les teves alegries, que plora quan tu plores, que et veu caigut al fang i fa que t'aixequis per dins i per fora, és un amor verídic, dispost, fidel tothora.

Però l'amor no el trobes buscant-lo: Det te'l dona. Com un braçat de roses d'un màgic roserar, com un infant angèlic que els polsos t'acarona i et besa les parpelles marcides de plorar, com un niuet d'aloses, com una font gelada, i un doll de joventut.

L'amor és la riquesa més gran i beneurada i el títol amb més glòria que un home a merescut.

Senyor, sol us demano, dins meu tant agraït, com a suprema joia, riquesa o potestat, que em conserveu per sempre, i enllà d'aquesta vida, l'amor que jo m'estimo, l'amor que m'heu donat.
Tu pots escollir com viure
Autor: Escola de Ioga Sadhana
En Jordi és el tipus de persona que t'agradaria ser. Sempre està de bon humor, somrient i sempre té alguna cosa positiva per dir. Quan algú li pregunta com està, com li va la vida, ell respon:
llegir més
- "si pogués estar millor només podria estar al cel".

Era Cap de Direcció i de Gerència d'una mitjana empresa, tenia una colla d'empleats encantadíssims d'estar a les seves ordres. La raó per què els seus empleats l'adoràven era per la seva actitud en cada situació.En Jordi era un animador natural: si un empleat tenia un mal dia, en Jordi estava allà per dir-li a l'empleat com podia veure
la part positiva de la situació. Veure el seu estil em va causar curiositat, de tal manera que un dia el vaig anar a veure i li vaig preguntar:

- "no ho entenc. No es pot ser una persona sempre positiva en totes les situacions. Com t'ho fas?
 
En Jordi va respondre:

- "Cada matí quan em desperto em dic a mi mateix: Jordi, avui tens dues opcions, pots escullir estar de bon humor o pots escullir estar de mal humor". I davant d'aquesta pregunta:"escullo estar de bon humor". "Cada vegada que passa algun fet desagradable, negatiu, un ensurt a la empresa o a la vida, puc escullir entre ésser una víctima o aprendre d'aquell obstàcle. Pot ésser un escull o un graó per pujar l'escala. Escullo aprendre del problema". "Cada vegada que algú ve a veure'm per queixar-se, puc acceptar la seva queixa o li puc
assenyalar la part positiva de la vida. Escullo assenyalar-li el cantó positiu de la vida".

- "Si, és clar, però no és fàcil", vaig protestar.
- "Sí, és fàcil" em digué en Jordi, "En la vida tot està al voltant del saber escullir. Quan treus totes les altres coses secundàries, cada situació és una elecció". "Tu esculls com reacciones davant de cada situació, tu esculls de quina manera la gent afectarà el teu estat d'ànim, tu esculls estar de bon o mal humor".
 
En resum, TU ESCULLS COM VIURE !
Queda prohibit
Autor: Pablo Neruda
Queda prohibit plorar sense aprendre,
aixecar un dia sense saber que fer,
tenir por als teus records.
llegir més
 
Queda prohibit no somriure als problemes,
no lluitar pel que vols,
abandonar-ho tot per por,
no convertir en realitat els teus somnis.

Queda prohibit no demostrar el teu amor,
fer que algú pagui els teus deutes i mal humor.

Queda prohibit deixar als teus amics,
no intentar comprendre el que van viure junts,
cridar només quan els necessites.

Queda prohibit no ser tu davant la gent,
fingir davant les persones que no t'importen,
fer-te el graciós per tal que et recordin,
oblidar a tota la gent que et vol.

Queda prohibit no fer les coses per tu mateix,
no creure en Déu i fer el teu destí,
tenir por de la vida i als seus compromisos,
no viure cada dia com si fos un últim sospir.

Queda prohibit fer fora algú a faltar sense alegrar,
oblidar els seus ulls, el seu riure, tot,
perquè els seus camins han deixat d'abraçar,
oblidar el seu padado i pagar-lo amb el seu present.

Queda prohibit no intentar comprendre a les persones,
pensar que les seves vides valen mes que la teva,
no saber que cadascú té el seu camí i la seva felicitat.

Queda prohibit no crear la teva història,
deixar de donar les gràcies a Déu per la teva vida,
no tenir un moment per a la gent que et necessita,
no comprendre que el que la vida et dóna, també t'ho treu.

Queda prohibit no buscar la teva felicitat,
no viure la teva vida amb una actitud positiva,
no pensar que podem ser millors,
no sentir que sense tu aquest món no seria igual.
PRANAYAMA "respiració que cura"
Autor: La Tradició
El nas té un costat dret i un costat esquerre, fem servir tots dos per inspirar i expirar.

En realitat són diferents: la dreta representa el sol, l'esquerra la Lluna.
llegir més

Durant un mal de cap, prova a tancar la fossa nasal dreta i utilitza l'esquerra per respirar.
En uns cinc minuts, el mal de cap ha de desaparèixer.

Si et sents cansat, fer el contrari: tancar la fossa nasal esquerra i respirar per la dreta.
En uns minuts  la teva ment se sentirà alleujada.

Prova-ho!
Glàndula Timo
Autor: Dra. Nanci Strauss
Al centre del pit, darrere de l'estèrnum, on la gent toca quan diu 'jo', queda una petita glàndula anomenada TIMO. El seu nom en grec, 'thymos', significa energia vital. Caldrà dir més?
llegir més

Si, cal dir alguna cosa més ... Perquè la TIMO segueix sent un il · lustre desconegut. El creix quan estem alegres i encongeix a la meitat quan estem estressats i encara més quan emmalaltim.

Aquesta característica va confondre durant molt de temps a la medicina, que només el coneixia a través de les autòpsies i sempre el trobava empetitit i encongit.

Se suposava que s' atrofiaba i deixava de treballar en l'adolescència, tant és així que durant dècades els metges americans bombardejaven TIMOS  perfectament saludables amb altes dosis de raigs X, creient que la seva grandària anormal podria causar problemes.

Més tard la ciència va demostrar que, encara que disminueix la seva grandària després de la infància, segueix sent actiu, és un dels pilars del nostre sistema immunològic, juntament amb les glàndules adrenals i l'espina dorsal i està directament connectat als sentits, la consciència i el llenguatge.

Com una central de telèfons per on passen totes les trucades, fa connexions per fora i per dins.
Si som envaïts per microbis o toxines, reacciona immediatament produint cèl · lules de defensa.

Però també és molt sensible a imatges, colors, llums, olors, sabors, gestos, tocs, sons, paraules i pensaments. . Amor i odi l'afecten profundament. Pensaments negatius tenen més poder sobre ell que els virus i bacterias.Como aquesta actitud mental negativa no té una motivació biològica concreta, la timo intenta reaccionar i es debilita, generant una situació d'estrès, lluitant contra un invasor desconegut i obre espais per símptomes de baixa immunitat, com els herpes.

En compensació, pensaments positius aconsegueixen activar totes les seves funcions.

Un test del pensament. Aquest simple test pot demostrar aquesta connexió:

Tanca els dits polze i índex en la posició de 'ok', collada amb força i demani a algú per intentar obrir-los quant pensa 'estic feliç'.
Després repeteixi pensant 'estic infeliç'.
La majoria de les persones conserva la força en els dits amb el pensament feliç i es debilita quan pensa que està infeliç. . (Substituïu els pensaments per un deliciós gelat de xocolata, un pastís de coco farcit de crema, per veure que passa ...)

Aquest mateix test serveix per diagnosticar situacions bastant més complejas.Por exemple, el metge necessita un diagnòstic diferencial, el seu pacient té símptomes en el fetge que tant poden significar càncer fa abscessos per amebes.

Usant làmines amb mostres o fins i tot representacions gràfiques d'una o altra hipòtesi, testeja la força muscular del pacient estant en contacte i arriba al resultat desitjat.

Les reaccions són considerades respostes de la timo i el mètode, que ha estat demostrat en congressos científics al voltant del món, ja és ensenyat a la Universitat de Sao Paulo (Brasil) ia naturòpates i acupuntors.

El detall curiós és que la timo  queda ben enganxada al cor que s'acaba guanyant tots els crèdits amb relació a sentiments, emocions, decisions, manera de parlar, d'escoltar, estat d'ànim, etc ... '

'Estic amb el cor atapeït', per exemple, revela una situació real de la timo que només per reflex envolta el cor en el problema.

El mateix chakra cardíac, font energètica d'unió i compassió, té més a veure amb la timo  que amb el cor i és en aquest chakra que, segons els ensenyaments budistes, es dóna el passatge de l'estat animal a l'estat humà.

Que interessant!, Vostè pot estar pensant, però i quin interès té això? 'Resulta que, si Vostè vol, pot exercitar la timo per augmentar la seva producció de benestar i felicitat.

Senzills exercicis per practicar al matí, en aixecar, oa la nit abans d'anar a dormir:

a) - A peu dret, els genolls lleugerament doblegades, (la distància entre els peus ha de ser la mateixa de les espatlles). Posi el pes del cos sobre els dits i no sobre el taló i mantingui tota la musculatura ben relaxada.
b) - Tancament amb qualsevol de les mans i comenci a donar copets continuats amb les puntes  dels dits al centre del pit, marcant el ritme així: una forta i dos febles. Seguiu fent-ho entre 3 i 5 minuts, respirant tranquil · lament, mentre observa la vibració produïda en tota la regió toràcica. (Jo faig 20 tocs al matí i 20 tocs a la nit).

L'exercici estarà atraient la sang i l'energia per la timo, fent-lo créixer en vitalitat i beneficiant també els pulmons, cor, bronquis i gola. És a dir, omplint el pit d'una cosa que ja era seu i només estava esperant una mirada de reconeixement per transformar-se en coratge, calma, nutrició emocional, abraçada.

Excel · lent, íntima, plena d'estímul ... Desconeguda glàndula Timo. La farigola és bona amiga de la glàndula timo.
Evolució Personal
Autor: Carme Salvador
Sistema integrat

Tots podem aspirar a una vida no només equilibrada sinó excel · lent. Entenent per excel · lent una
vida satisfactòria, senzilla i feliç.
llegir més
L'evolució cap a l'excel · lència de la persona s'ha de produir
tenint en compte tres dimensions: la personal, la professional i l'espiritual. Si ens centrem en la part professional descuidant la personal, tard o d'hora sorgiran problemes amb la família o problemes de salut que afecten la nostra eficiència en el treball. Així tornarem a casa després d'una jornada poc productiva i serà difícil desconnectar perquè ens hauran quedat temes laborals
pendents. En canvi, si atenem de forma equilibrada la vida personal i professional serem eficients en el treball acabant la jornada amb una sensació de satisfacció yresolución de temes. D'aquesta
forma al sortir de la feina ens podrem centrar en la família o temes personals desconnectant de l'activitat professional i tornant l'endemà frescos, creatius i relaxats.

Estil de vida desitjable

El nostre dia a dia està ple de presses, urgències, pors i problemes de salut. Vivim amb una alta exigència social en temes materials. La frase: "Som el que tenim" reflecteix bastant Aquest concepte.
Però ... És aquest el tipus de vida que volem? Ens hem parat a reflexionar com volem que sigui la nostra vida? A què queremosdedicar nostre temps? Probablement si ho hiciésemostodos arribaríem a conclusions semblants: temps lliure, relacionesricas, treball gratificant i ben remunerat, salut, pau interior,
harmonia. En fi ... SER FELIÇOS! No obstant el que significa serfeliz pot variar d'una persona a una altra, per això és tan importantedefinir nostra pròpia escala devalores.

Propòsit o objectiu vital

A què dedicaríem nostra vida si tot fos possible? Buenasnoticias: "Tot és possible". Qualsevol repte que ens planteemoses possible si posem tres ingredients màgics: energia, planificació i disciplina. Un cop vam decidir quina és la nostra passió, la nostra veritable vocació i vam començar a caminar, poc a poc però amb determinació, feia ella apareixen la inspiració, la força i la pau interior.

"No és que no ens
atrevim perquè és difícil,
és difícil perquè no ens
atrevim ". Sèneca

Cura del cos

Hàbits tan senzills com:

• Alimentació rica en fruites, verdures i llegums. Menjar amb moderació.
• Respiració profunda ycalmada.
• Somni reparador. Deixar els problemes fora de l'habitació, sopar lleuger i dormir el nombre d'hores
suficient.
• Practicar esport com a mínim 3 vegades / setmana.

"Si no dediques temps a
cuidar avui, hauràs
trobar temps per
cuidar-després ". Robin Sharma

Entrenament de la ment

El control de la vida comença pel control de la ment. No podem controlar el que sentim però sí que ho
que pensem. Viure implica un constant i meravellós aprenentatge si somoscapaces de veure en les dificultats oportunitats de millora. Algunes actituds a treballar són l'agraïment, gaudir de les petites coses i l'art de la simplicitat.

Cultivación de l'esperit

El sentiment d'unió amb les persones, coses i circumstàncies ens fa més amables i tolerants que el sentiment de separació. Podem veure'ns com a éssers separats i individuals o com a éssers que formem part d'un conjunt major, d'una energia universal plena de força, saviesa i amor.
Hi ha gent...
Autor: Hamlet Lima Quintana
Hi ha gent que només dient una paraula encén la il•lusió i els rosers ; que només somrient entre els ulls ens convida a viatjar per altres zones, ens fa recórrer tota la màgia. Hi ha gent que només donant la mà trenca la solitud, posa la taula, serveix l’escudella, posa les garlandes, que només agafant una guitarra fa una simfonia catalana.
llegir més
Hi ha gent que només obrint la boca arriba a tots els límits de l’ànima alimenta una flor, s’inventa somnis, fa cantar el vi dins les bótes i, després, es queda tan ample.I hom se’n va de nuvi per la vida tot desterrant una mort solitària ja que sap que a qualsevol cantonada hi ha gent que és així, tan necessaria.
Desprès d'un temps...
Autor: Anònim
Després d’un temps, hom aprén la diferència subtil entre agafar una mà i encadenar una ànima, i hom aprén que l’amor no significa allitar-se i que una companyia no significa seguretat;hom comença a aprendre que els petons no són contractes i els regals no són promeses i hom comença a acceptar les seves derrotes amb el cap alt i els ulls oberts, i a aprendre a construir tots els seus camins avui,
perquè el terreny de demà és massa insegur per fer plans…
llegir més
I després d’un temps, hom aprén que si és massa, fins i tot l’escalforeta del sol crema.De manera que hom planta el seu jardí i decora la seva ànima, en lloc d’esperar que algú li porti flors.

I hom aprén que realmente pot suportar-ho, que hom és realmente fort, que hom realmente val,i hom aprén i aprén…i amb cada adéu, hom aprén… Per meditar-hi
Les 4 lleis de l'Espiritualitat
Autor: La Tradició
A l'Índia s'ensenyen les "Quatre Lleis de la Espiritualitat"

La primera diu: "La persona que arriba és la persona correcta" és a dir que ningú arriba a les nostres vides per casualitat, totes les persones que ens envolten, que interactuen amb nosaltres, són allà 'per alguna cosa, parahacernos aprendre i avançar en cada situació .
llegir més
La segona llei diu: "El que passa és l'única cosa que podí'a haver succeït" .. Res, però res, absolutament res del que ens passa en les nostres vides podria haver estat d'una altra manera. Ni tan sols el detall més insignificant. No existeix el: "si hagués fet tal cosa ... hagués succeït tal altra ...". No El que va passar va ser l'únic que va poder haver passat, i va haver d'haver estat així perquè aprenguem aquesta lliçó i seguim endavant. Totes i cadascuna de les situacions que ens succeeixen en les nostres vides són perfectes, encara que la nostra ment i el nostre ego es resisteixin i no vulguin acceptar-ho.

La tercera diu: "En qualsevol moment que comenci és el moment correcte". Tot comença en el moment indicat, ni abans, ni després. Quan estem preparats perquè alguna cosa nova comenci en les nostres vides, és allà quan començarà.

I la quarta i última: "Quan alguna cosa acaba, acaba". Simplement així. Si alguna cosa va acabar en les nostres vides, és per la nostra evolució, per tant és millor deixar-ho, seguir endavant i avançar ja enriquits amb aquesta experiencia.Creo que no és casual que estiguin llegint això, si aquest text arribi a les nostres vides avui, és perquè estem preparats per entendre que cap floc de neu cau mai en el lloc equivocat!

Viu Bé, Estima amb tot el Ser i es Immensament Feliç!
Valors Interns
Autor: Anònim
Quan estàs en pau pots escoltar amb atenció i estarcompletamente present. Això és un acte d'amor que els altres agrairan. De la pau neix l'amor i es manifesta en forma de respecte i acceptació.
llegir més
L'amor no és només un sentiment, sinó que es
demostra en les paraules i en les accions


L'amor és la força que dóna vida. Quan reps amor perds la por Banyeres capaç de donar el millor de tu mateix. La forma pràctica de l'amor és el respecte. Respecte significa acceptar que cada individu és únic i diferent, però que, alhora, té alguna cosa important i valuós que aportar.

Una mare ensenya al seu fill amb amor i paciència fins que el nen a poc a poc va aprenent. Converteix-te en una mare i ensenya a la teva ment a tenir pensaments positius ia deixar de tenir preocupacions. Llavors quan vulguis estar en pau, la teva ment et obeirà.

Aprèn a llegir la realitat amb uns altres ulls i hauràs après l'art de romandre pacífic i feliç. Quan veus problemes sents por i tensió, quan veus els problemes com els teus professors, aprens la lliçó madures i et enfortiu.

La felicitat

Molts creuen que la felicitat s'aconsegueix a través de la riquesa material, i és veritat que això, proporciona una sensació temporal de benestar. Però, no és més ric qui més té sinó qui menys desitja. ser feliç és el fruit de l'apreciació de tot el que la vida t'ofereix cada dia, a cada moment.

La felicitat és el fruit de la riquesa, però, de què riquesa? Sovint la riquesa material comporta la por a perdre-la. L'autèntica riquesa és la del coneixement, que et permet viure la vida com una expressió de els teus valors interns.

"La felicitat creix quan fas alguna cosa per tu
que a més beneficia els altres "
Èxit feliç
Autor: Paco Muro
Visió Interna Positiva

El secret de l'èxit està en la Visió Interna Positiva (VIP).
Som creadors de les nostres visions internes i podem escollir que siguin positives o negatives, depèn de nosaltres.
llegir més
Segons pensem actuarem, si pensem que el nostre valor és molt petit deixarem que els altres abusin de nosaltres i efectivament comprovarem que teníem raó. La manera com veiem les coses és subjectiva i la consciència de tenir la capacitat per canviar les visions internes ens ho farà més fàcil. Proactivitat és la capacitat de fer que les coses succeeixin.

Canal positiu o negatiu

Quan algú exposa una idea la tendència natural és rebutjar-la, és a dir, posar el canal negatiu, enfocant-nos en els problemes i generant por. Si en lloc del canal negatiu vam decidir posar el canal positiu, veurem oportunitats de millora i es generarà il·lusió.

Èxit feliç


Hem de decidir a on volem anar i concretar també quan. Ajuda el fet de posar-ho per escrit. Com volem que sigui la nostra casa, el nostre company, els nostres fills, la nostra feina, la nostra vida.
Quan s'aconsegueix un èxit cal aturar-se a gaudir-ne per crear la sensació de satisfacció personal. Des d'aquest punt de vista podem marcar-nos nous reptes i objectius. Aquest seria el concepte d '"èxit feliç". Algunes persones quan arriben a un objectiu ja estan pensant en el següent, així se'ls passa la vida posant-se plans i es perden el millor, aquesta sensació interna d'assoliment personal i de desenvolupament del potencial intern.

Surfejar les onades

En la nostra vida professional i personal inevitablement es produiran canvis externs que hem d'aprendre a aprofitar. El problema no són els canvis, el problema és com ens preparem per als canvis. No podem demanar que no hagin onades al mar hem d'aprendre i preparar-nos per surfeárlas perquè precisament seran les ones les que ens faran avançar i progressar. La tecnologia és un clar exemple.

Mantenir l'equilibri

Tres aspectes que hem de mantenir en equilibri: jo, els altres i l'entorn. No podem sacrificar el jo per satisfer els altres o l'entorn i tampoc hem de descuidar als altres ia l'entorn per tenir cura només al jo. Així que cal intentar mantenir un equilibri entre les 3 forces.

La sort

La sort existeix però ha de agafar-actuant. Si algú s'ha marcat un objectiu, s'ha fet un pla d'acció i s'ha preparat el camí a consciència pot estar a un 90% de l'èxit, si li ve un 10% de sort, perfecte! Aconsegueix el seu objectiu. En canvi quan a algú que s'ha preparat un 10% el camí li ve un 30% de sort (està a un 40% de l'èxit) i per tant no arriben als objectius. Encara és capaç de dir: "Que mala sort!".

Per marcar-nos objectius i buscar l'èxit no ens cal res.

Quina edat és la millor per començar a caminar cap a l'èxit? Aquesta.
Quina situació és la millor? Aquesta.
Quina formació és la millor? La meva.

3 Passos cap a l'èxit

1. Visió Interna Positiva (VIP). Escollir aquells pensaments que facin veure l'ampolla mig plena.
2. Prepara't. Definir un pla d'acció: objectiu dividit en accions concretes i per acció un terme i recursos a invertir (temps i diners)
3. Atreveix-te. Cal coratge per començar a caminar deixant enrere el que ja no serveix i obrint-nos a noves oportunitats. Sense por al fracàs perquè el fracàs és l'avantsala de l'èxit si sabem aprendre la lliçó.

Aspectes que afavoreixen l'èxit

• Compleix tu primer sense queixes ni crítiques.
• Hem de donar sentit al que fem. I si realment no té sentit hauríem de canviar el que fem. Mai és massa tard. Això és una visió limitada i negativa.
• "Tots junts" per pensar, actuar, corregir, afrontar problemes i celebrar l'èxit.
• Generositat en el reconeixement aliè. Que difícil és dir: "Et felicito per com ho has fet". Hem de agafar "l'altre" fent alguna cosa bé i dir-ho.
• Reconèixer que ens hem equivocat. No passa res per equivocar-sempre i quan aprenguem dels errors. T'has equivocat? Has après? Si és que sí hauràs evolucionat.
• Reconèixer que l'altre té raó. Saber dir: "Tens raó".
• Eliminar les excuses quan no tenim la feina feta. (És que ...).
• Donar les gràcies per tot el que tenim.

Aspectes que perjudiquen l'èxit

• Què diran. Actuar en funció del que els altres diran o pensaran.
• La desídia. Deixar d'actuar. Deixar-nos portar per la mandra.
• Enveja. Voler tenir el que tenen els altres només perquè ells ho tenen.
Fluidesa
Autor: Lluis Riola
QUE ENTENEM PER FLUÏDESA?

Quan ens fem aquesta pregunta ens venen al cap idees d’allò que circula, que flueix, que es renova. Tal vegada ens imaginem un riu, aire, una carretera amb cotxes o la nostra pròpia circulació sanguínia.
llegir més
Si ens fixem en el nostre cos, els nostres òrgans poden ensenyar-nos el significat de fluïdesa i renovació.
 
En el nostre sistema digestiu veiem com entra un aliment en l’estomac, es produeix la funció de descomposar-lo, i després surt pel duodè. Seguidament aquest entra en els intestins, es produeix una funció d’absorció de nutrients, i després surten les restes no assimilables.
 
En el nostre sistema circulatori, la sang, oxigenada pels pulmons, és bombejada pel cor perquè circuli per tot el nostre cos nodrint-lo. Després de complir aquesta funció, aquesta torna per les venes per ser renovada.
En el nostre sistema respiratori passa el mateix, l’aire entra en els nostres pulmons, es produeix una funció d’oxigenació, i surt o s’expulsa l’anhídrid carbònic.
 
Cada cèl•lula compleix també la seva funció, i del seu comportament fluït i regenerador depèn també el funcionament de l’òrgan o part del cos del que forma part.
 
Quan observem el nostre sistema muscular, la fluïdesa es converteix en flexibilitat.
 
El nostre cervell, per complir la seva funció reguladora, necessita rebre constantment informació sobre l’estat de cada una de les parts del nostre cos. Avaluant tota aquesta informació envia les ordres corresponents als músculs i als òrgans, regulant i compensant l’estat de funcionament de tots ells. Veiem doncs, que també el nostre cervell necessita d’unes entrades i sortides per complir correctament la seva funció. La informació li arriba a través del sistema nerviós receptiu (o sensitiu), i les ordres les envia a través del sistema nerviós emissor (o motor).
 
El nostre cervell junt amb el sistema nerviós formen el centre de control i regulació del nostre cos, buscant constant i automàticament la fluïdesa de cada òrgan i la flexibilitat de cada múscul. Tot això es realitza sense que nosaltres ens adonem, de forma involuntària però amb una coordinació increïble.
 
Per la nostra ment passen totes les nostres vivències, i, de la manera en que les assimilem o entenguem, dependrà el nostre estat de fluïdesa o salut física i mental.
 
El viure “l’aqui i l’ara” fa que existeixi una renovació constant en la nostra ment, sense necessitat d’adoptar una postura excessivament obsessiva ni pel nostre passat ni pel nostre futur.
 
La nostra ment serà més fluïda i flexible quanta més connexió i compenetració existeixi entre el nostre interior i el nostre exterior. El manteniment quotidià de la flexibilitat és el que podem anomenar SALUT.

QUE PASSA QUAN NO HI HA FLUÏDESA?

Anteriorment hem vist que la renovació és sinònim de fluïdesa i bon funcionament, però, igual que es produeix un embús quan un cotxe s’accidenta en una carretera, en el nostre organisme també es poden produir embussos interrompent la fluïdesa.
 
La relació interdependent que existeix entre el sistemes nerviós, circulatori, respiratori i digestiu, fan que el funcionament incorrecte d’un d’ells pugui produir trastorns més o menys greus en tot el cos.
 
La nostra ment pot perdre la seva fluïdesa per moltes raons: per traumes que persisteixen en la nostra memòria, per voler que les coses passin més depressa que en el temps que en realitat passaran, per mirar constantment al passat o al futur perdent-nos el present, per voler que els fets siguin com nosaltres volem, i no com son o han sigut, en realitat, per no acceptar el procés natural de la mort en els altres i en nosaltres, per sobrecarregar-nos d’activitats i no tenir temps per nosaltres mateixos, per no dialogar amb els altres, per donar importància obsessiva a les possessions i als diners, etc.
 
Tots aquests traumes, tensions, preocupacions i obsessions, son part de la nostra vida, i tots els hem experimentat un dia o altre. No és que siguin bons o dolents, tots tenen el seu perquè, però la nostra salut mental i corporal depenen de com els superem i els deixem passar, perquè puguem apreciar les moltes altres coses que la vida quotidiana ens porta.

QUE VOLDRÀ DIR ESTAR MALALT?

La íntima relació entre el nostre cos i la nostra ment ens indica que la falta de fluïdesa mental afecta directament al nostre cos i viceversa.
 
La deterioració de la fluïdesa o la flexibilitat es tradueix físicament en rigidesa, enduriment, estancament, bloqueig, i, psíquicament es traduirà per excessiva obsessió, fanatisme, obcecació, fòbia, mania, inflexibilitat.

Ningú està perfectament sa. Un estat de salut fluït i flexible, és el que sap adaptar-se i recuperar-se de les diverses situacions i ensurts de la nostra vida quotidiana.

COM RECUPERA EL NOSTRE COS LA FLUÏDESA?

Tots acceptem que la funció del son no és una altra que la d’aconseguir relaxar totes aquelles zones del cos que s’han anat tensant durant tot el dia.
 
Mentre dormim, ens movem, adoptem postures, ronquem, tenim espasmes o tics musculars, parlem, etc.
Tot son manifestacions del nostre desig de buscar la distensió; són moviments de descàrrega de tensió que sorgeixen involuntàriament mentre dormim. És, en realitat, el nostre sistema d’autorregulació que actua per aconseguir la distensió i la fluïdesa física i psíquica.
 
Quan ens trobem cansats badallem, quan sentim picor ens rasquem. De la mateixa manera, si utilitzem en excés una determinada part del nostre cos, ha de produir-se naturalment algun moviment compensatori d’aquest cansament parcial, que faci que el cos recuperi la seva flexibilitat. Així quan sentim les espatlles cansades es produeix un moviment instintiu d’estirar els braços; quan sentim cansament mental, movem el coll; si hem fixat molt la vista en alguna cosa, parpellegem més sovint, i el mateix succeeix amb tots aquells moviments d’autorregulació que el cos posseeix i posa en funcionament sempre que forcem o ens excedim en les funcions del nostre cos.
 
Quan l’acumulació de tensió és considerable i no permetem la seva distensió d’alguna manera, la nostra pressió interior augmenta, i en conseqüència la nostra manera de comportar-nos es fa més violenta i explosiva per trobar la distensió.
 
En aquests moments el cos està debilitat i som propensos a refredar-nos, a donar-nos cops, a caure, o en cassos extrems, a accidentar-nos greument, o, ser la causa d’una malaltia realment greu.
 
Tot plegat són en certa manera vàlvules d’escapament que provoca el nostre sistema d’autoregulació per alliberar-nos d’aquestes tensions, recuperem la nostra fluïdesa, i ens dediquem més temps a nosaltres mateixos.

Tots desitgem estar be, però fem molt poc per aconseguir-ho. A vegades, hem necessitat posar-nos en una situació o malaltia que ens ha fet arribar al límit, per adonar-nos que som molt més que una màquina de treball, i que tenim que canviar quelcom en les nostres vides.
Ioga i Salut
Autor: Montserrat Lleonart
Salut activa

El Ioga ha quallat a occident, potser per necessitat, una idea del Ioga més associada a la salut.
llegir més
Fer Ioga per sentir-se millor, per suportar el pes de les responsabilitats, per curar aquesta o aquella malaltia.

Fer Ioga cada setmana de forma voluntària, és gestar una actitud responsable, activa, que posa uns bons fonaments a la nostra salut.

Ioga no és competició ni contorsionisme, ni postures complicades. El Ioga intenta partir de la realitat de cada ú i avançar pas a pas. Pot ser la realitat de l’ancià, de l’embarassada, de la persona estressada o d’una persona amb grans escurçaments musculars.

Tancar els ulls i començar a recollir sensacions, alinear el cos, eixamplar el ventre en cada respiració. Com si fóssim nens hem d’aprendre un nou llenguatge corporal: arrelament, basculació, projecció, coordinació, relaxació.

En la nostra concepció del cos i la ment no hi ha malalties sinó processos, no ens interessa tant el símptoma com l’arrel de la pertorbació, no focalitzem la zona afectada sinó la persona.

La malaltia la veiem com un esforç d’adaptació del cos, una crisis depurativa. Ens posem malalts perquè estem vius, perquè som sensibles, vulnerables.

Tota curació passa per fer-se cada ú responsable del seu malestar, per saber què li passa i per tenir a prop mitjans per utilitzar cada dia.

En que ens pot ajudar la pràctica del Ioga en aquest procés curatiu?

Les assanes i postures que fem tendeixen a buscar el màxim d’amplitud de moviments que te el cos. Qualsevol articulació del cos si no està “encorsetada” pel lligament i músculs contrets es desplega en un moviment harmoniós.

La vida diària en les ciutats amb treballs extremadament especialitzats limiten aquest moviment natural. L’artrosi s’instal•la en les articulacions immobilitzant-les. El Ioga descomprimeix la columna, la flexiona endavant, l’extén enrere; les rotacions obren espais, Així com les flexions laterals flexibilitzen la musculatura auxiliar respiratòria.

Un dels mals del nostre temps és haver trencat el ritme natural del cos. L’hem accelerat per adaptar-nos a un món hiper-complex. El Ioga amb la respiració, potenciant l’expiració i l’escolta torna a establir el ritme calmat.

La respiració no és només una millor oxigenació, també augmenta la vitalitat. Respirar és energetitzar-se i sobre tot calmar el mental.

Si veiem el nen, es diferencia de l’adult per la seva gran elasticitat. El Ioga que s’enfoca cap a la longevitat vol retenir aquesta flexibilitat pròpia de les primeres edats. Ser flexible i simultàniament resistent. Estar relaxat i a la vegada atent.

El Ioga és el camí de la serenitat.

Mantenir la salut, una tasca engrescadora de cadascú.

“El secret de la salut, mental y corporal, esta en no lamentar-se pel passat, preocupar-se pel futur ni avançar-se als problemes, sinó viure sàvia i seriosament l’ara”. Buda
Progrés Espiritual
Autor: Anònim
Si desitges progressar, no n’hi ha prou amb pensar-hi. El pensament és important, és la llavor, però hi ha d’haver determinació. La determinació és l’aigua que rega la llavor i s’ha d’aplicar amb constància i perseverança.
llegir més
Si desitges progressar, actua en silenci, no parlis massa dels teus plans. Parla-li a la teva ment cada dia, i alimenta-la amb pensaments purs i positius, pensaments que l’omplin de llum i de fortalesa.
 
Si desitges progressar, és l’hora de deixar de fugir, d’estar espantat. És temps d’afrontar tot el que has de canviar i tenir fe en tu mateix. Tens d’assumir que ets el creador del teu propi destí i totes les implicacions i responsabilitats que això comporta.

“Dins teu existeix un gran potencial que desitja
despertar i ser usat. Aquest potencial t’està cridant i és
per això que desitges progressar”
Meditació al menjar
Autor: Lama Tulku Lombsang
L’addicció al plaer que dóna el menjar és un dels grans problemes de la nostra societat actual. Cal Tallar de soca-rel les afeccions amb el menjar: “menjar per viure, no viure per menjar”.
llegir més
Abans hi havia el necessari…, ara massa de tot i cada dia més problemes de salut física i mental.
 
3 Tipus d’aliments

• L’aliment físic que ens mengem (el menjar).
• L’aliment de la ment (pensaments).
• L’aliment de la saviesa o l’esperit.

Moltes persones nomes mengen del primer grup, el més bast.

Menjar massa afecta al cos físic bloquejant la ment i els canals de saviesa. Per tant, ens sentim més pesats i la nostra felicitat queda afectada. Quan la ment no és clara es fa difícil connectar amb el món espiritual.

Alguns consells

Qualitat per sobre de quantitat. Menjar menys aliments però de qualitat, aliments purs. Intentar no sopar o sopar ben d’hora. Així dormirem més profundament i ens llevarem frescos i energètics.
• El menjar de la ment que estigui format per pensaments positius i d’alegria.
• Hem de buscar l’aliment de la saviesa que ens permetrà controlar els desitjos, afeccions i la gana.
 
Si desitgem menjar amb excés (vol dir que tenim mala relació amb el menjar). Cal que revisem aquesta relació.

• Tot a taula, beneïm els aliments, en donem gràcies (com abans es feia arreu).
• Millor menjar amb consciència i sense televisor ni telèfon, mastegant ensalivant i degustant cada bocada.
• Al acabar rentar-nos la boca simbòlicament amb una mica d’aigua.
• Cadascú fregar els seus plats, com una meditació pensant que també ell queda net de pensaments i emocions negatives. Pregar oferint els aliments i donant-ne gracies
• Finalment ens rentem les dents i PROU menjar (no
picar).
 
El menjar com a ritual
 
Fer de les menjades un ritual sagrat. Mentalment diem…No estic afeccionat al menjar, menjo el que necessito.

Oferir-la (no hi estic afeccionat). Quan ofereixes han de canviar les teves emocions internes. Diferència del materialisme a l’espiritualitat.

Hi ha persones que només viuende l’aire.

Preguntes a fer-nos

Volem ser rics en diners i ego o en FELILCITAT?
Volem, ser rics per fora o per DINS?

La influència de l’EGO

Molts problemes d’avui es solucionarien si no tinguéssim tant EGO. Hauríem de ser capaços de donar, ajudar als qui tenim a prop.

Fins que no deixem el JO no serem feliços. Quan estimem de veritat l’important és l’altre NO
EGO. EL JO implica ignorància,gelosia, afeccions, ràbia, orgull, etc.
 
L’amor ens fa feliços per això l’escollim. Oferir-nos, donar és important, sense això la vida no té sentit. Si tinc una parella, estem junts, jo el faig feliç a ell, ell em fa feliç a mi.
 
Tots tenim deïtats, àngels o algú que ens cuida i ens guia. Oferimho tot a Ells.

MEDITACIÓ

Ofereixo els meus ulls, la meva veu, el meu cor. La meva..(el que vols deixar) 
Braços en creu, estiro amb força, cames flexionades i per les puntes dels dits surt tot alló que vui deixar. Braços amunt, el mateig estirant molt molt cap el cel.
Crisis
Autor: Albert Einstein
No pretenguem que les coses canviïn, si sempre fem el mateix. La crisi el la millor benedicció que pot succeir a persones i països, perquè la crisi porta progressos.
llegir més
La creativitat neix de l'angoixa, com el dia neix de la nit fosca. És en la crisi que neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies. Qui supera la crisi, es supera a si mateix sense quedar "superat".

Qui atribueix a la crisi seus fracassos i penúries, violenta el seu propi talent i respecta més als problemes que a les solucions. La veritable crisi és la crisi de la incompetència. L'inconvenient de les persones i els països és la mandra per trobar les sortides i solucions. Sense crisi no hi ha desafiaments, sense desafiaments la vida és una rutina, una lenta agonia. Sense crisi no hi ha mèrits. És en la crisi on aflora el millor de cada un, perquè sense crisi tot vent és carícia. Parlar de crisi és promoure-la, i callar en la crisi és exaltar el conformisme. En comptes d'això, treballem dur. Acabem d'una vegada amb l'única crisi amenaçadora, que és la tragèdia de no voler lluitar per superar-la.
Obre les ales
Autor: Blanca Varela
On tot acaba ....
allà on tot s'acaba ...
quan tot trontolla,
no hi ha cap altre punt de suport i s'enfonsa ...
tu obre les ales i vola.
llegir més
Com l'ocell posat en la branca que cruix,
que està a punt de trencar-se i caure,
l'au roman tranquil, no s'immuta, fins i tot canta, ...
perquè sap de què són capaços seves ales.

Així evitarà el perill i de nou reprendrà el vol
recobrant nous espais de llibertat i de vida.

Feliç qui té les dues ales: la de la fe i la de l'esperança!
Sempre estarà a punt de poder remuntar
el vol davant qualsevol perill o dificultat.

On tot acaba ...
on tot sembla que s'acaba,
quan tot s'enfonsa i
veiem que no hi ha res més en la vida i
l'angoixa ens envaeix ...
és llavors quan hem de desplegar les ales
de la fe i de l'esperança,
i si un les té ...
comprovarem que la nostra vida guanyarà en equilibri, seguretat i qualitat.
La dita
Autor: V. Lama Guendun
La felicitat no es troba amb esforç i voluntat
Sinó amb tranquil · litat i abandonament.

No t'inquietis. No hi ha res a fer.
El que emergeix en l'esperit no té cap importància.
Ja que no té cap realitat.
llegir més
No t'aferris a això. No jutgis.
Deixa que el joc es jugui sol, elevar-se i caure, sense canviar res.

Tot s'esvaeix i comença de nou sense parar.
La recerca de la felicitat és el que ens impedeix veure-ho.

És com un arc de Sant Martí, que es persegueix i mai s'atrapa.
Perquè no existeix, perquè sempre ha estat aquí.
I t'acompanya en cada instant.

No creguis en la realitat bona o dolenta.
Són com l'arc iris
I un s'esgota en va volent agafar l'invisible

Però quan soltes la presa, allà hi ha l'espai, obert, hospitalari, confortable.

Per tant aprofita't ... des de ja, tot és teu, no busquis més ....
No busquis a la jungla inexcrutable el elfante que ja està tranquil · lament a casa teva.
No fer res. No forçar res. No voler res

I TOT ES FA SOL
Viure
Autor: Carmen Martín Gaite
"Però a què diuen viure? Per a mi viure és no tenir pressa, contemplar les coses, prestar oïda a les cuites alienes, sentir curiositat i compassió, no dir mentides, compartir amb els vius...
llegir més
 un got de vi o un tros de pa, acordar amb orgull de la lliçó dels morts, no permetre que ens humiliïn o ens enganyin, no contestar que sí o que no sense haver comptat abans fins a cent com feia el Pat Donald ... Viure és saber estar sol per aprendre a estar en companyia, i viure és explicar-se i plorar ... i viure és riure. "
La sort
Autor: Dr. Gregorio Marañón
"La sort no existeix. El que anomenem sort no és res més que la forma que la vida té de respondre a l'esforç i al sacrifici que potser es va fer molts anys abans ".
llegir més

Amb aquestes paraules solia contestar Gregorio Marañón als qui atribuïen el seu èxit a la sort. "La sort-deia-la dec jo a aixecar cada dia a les cinc del matí per començar la meva feina. Llavors estudi el cas del malalt que he de veure a l'hospital i em prestigi com a metge; preparo la classe que he de donar a la facultat i em valoren com a professor, corregeixo el llibre que he de lliurar a l'editorial i adquireixo renom com a escriptor. .. Però no és sort, sinó el resultat del meu esforç ".
Normes de vida sana
Autor: Dr. Letamendi
Vida honesta i arreglada, usar de pocs remeis, i posar tots els mitjans de no apurrse per res.
llegir més

El menjar moderada, exercici i distracció, no tenir mai aprensió, sortir al camp alguna estona, poc tancament molt tracte i contínua ocupació.
Pregaria
Autor: Una mare
Apaivaga el meu pas Senyor!
Calma el panteix del meu cor per la quietut de la meva ment.
Dona´m en la confusió del meus dies la calma dels sempre eterns cims. Calma la tensió del meus nervis i muscles amb la suau música del cant del ocells.
llegir més

Ajuda´m a conèixer el màgic poder restaurador de la meditació.
Ensenya´m l´art de prendre uns minuts de descans per a mirar una flor, parlar amb un amic, llegir unes ratlles d´un bon llibre.
Recorda´m cada dia que la vida no val per la velocitat amb què es corre sinó per la intensitat en què es viu.
Fes-me aixecar els ulls cap a les branques de l´alzina gegant i forta perqué ha crescut a poc a poc.
Apaivaga el meu pas Senyor, i inspira´m perqué les meves arrels vagin fondes cap els valors perdurables de la vida, i pugui crèixer cap els estels del meu destí etern.
La vida
Autor: Anònim
Quan la porta de la felicitat es tanca, una altra porta s'obre, però algunes vegades mirem tant temps aquella porta que es va tancar, que no veiem la que s'ha obert davant nostre.
llegir més
És cert que no sabem el que tenim fins que ho perdem, però també és cert que NO SABEM EL QUE HEM ESTAT PERDENT FINS QUE EL TROBEM.

Donar-li a algú tot el teu amor mai és una assegurança que et corresponguin; només espera que l'amor creixi en el cor de l'altra persona, però si no creix, es feliç perquè va créixer en el teu.

Hi ha coses que et encantaria sentir que mai escoltaràs de la persona que t'agradaria que te les digués, però no siguis tan sord per no sentir-les d'aquell que les diu des del seu cor.

Mai et donis per vençut si sents que pots seguir lluitant.

L'amor arriba a aquell que espera, encara que l'hagin decebut, a aquell que encara creu, encara que hagi estat traït, a aquell que encara necessiti estimar, encara que abans hagi estat danyat; ia aquell que tieneel coratge i la fe per construir la confiança de nou.

El principi de l'amor és deixar que aquells que coneixem siguin ells mateixos, i no tractar-los de capgirar amb la nostra pròpia imatge, perquè llavors només estimarem el reflex de nosaltres mateixos en ells.

No vagis per l'exterior, aquest et pot enganyar, no vagis per les riqueses perquè encara això es perd; veu per algú que et faci somriure, perquè pren tan sol un somriure per fer que un dia fosc brilli.

Somia el que vulguis somiar, veu on vulguis anar, es el que vulguis ser, perquè tens tan sols una vida i una oportunitat per fer tot el que vols fer.

Espero que tinguis suficient felicitat per fer-te dolça; suficients proves per fer-te forta; suficient dolor per mantenir-te humà i prou esperança per ser feliç.

Les persones més felices no sempre tenen el millor de tot; només treuen el millor de tot el que troben pel camí.

La felicitat espera per aquells que ploren, aquells que han estat ferits, aquells que busquen, aquells que tracten. Perquè només ells poden apreciar la importància de les persones que han tocat les seves vides.

L'amor comença amb un somriure, creix com un petó i mor com una llàgrima.

La brillantor del futur serà basada en un passat oblidat.

No pots anar feliç per la vida fins que deixis anar els teus fracassos passats i els dolors del teu cor.

Quan vas néixer, la teva ploraves i tots al voltant somreien, viu la teva vida de manera que quan moris la teva somriguis i tots al voltant plorin.
Decàleg de com sentir-se bé
Autor: Anònim
1 - Feu coses que li donin una sensació de plenitud, joia i sentit, que confirmin el seu valor. Vegi la seva vida com la seva pròpia creació, i esforci
per fer-la positiva.
llegir més
2 - Préstese afectuosament molta atenció a si mateix, sintonitzi amb les seves necessitats a tots nivells. Compte amb, és a dir, nútrase, Feu servir com i estimúlese vostè mateix.

3 - Deixeu anar totes les emocions negatives: ressentiment, enveja, por, tristesa, enuig, Expresseu adequadament els seus sentiments, no s'aferri a ells. I perdónese.

4 - Fixeu-vos mentalment imatges i objectius positius, quadres del que veritablement vol aconseguir amb la seva vida. Quan apareguin imatges inquietants, torni a concentrar-se en les que només li desperten sentiments de pau i goig.

5 - Amese a si mateix i estimi als altres. Feu l'amor el propòsit i la principal expressió de la seva vida.

6 - Establiu relacions grates, afables i sinceres, que deixin al marge a l'expressió i al compliment de les seves necessitats d'intimitat i seguretat. Procuri curar les ferides de relacions passades (Antics amors, germans, pares ...)

7 - Feu una contribució positiva a la seva comunitat, mitjançant alguna forma de treball o de servei que vostè valori, i que a més gaudeixi fent.

8 - Comprométase amb la salut i el benestar, conreï la seva fe en la possibilitat d'una salut total. Organícese seu propi programa de recuperació de la salut, comptant amb el suport i el consell d'experts, però sense arribar a convertir-se en esclau d'ells.

9 - Accepti i accepti tot el que hi ha en la seva vida com una oportunitat de creixement i aprenentatge. Sigui agraït. Quan senti que ha obrat malament, perdónese, aprengui tot el que pugui de l'experiència, i després, segueixi endavant.

10 - Conserveu el sentit de l'humor, sigui vostè feliç, i sobretot presti una especial atenció a aquests deu punts.
Fòrmula de la veritable felicitat
Autor: Anònim
ESTIMA, ser feliç es redueix a això.
ESTIMA, sense por a passar-te.
ESTIMA, fins a sentir que et fa mal.
llegir més

ESTIMA, encara que tot convidi a no fer-ho.
ESTIMA, cada dia com si mai més ho fossis a fer.
ESTIMA, i sé tan feliç, que sense dir-ho se't noti.
ESTIMA, encara que no t'estimin.
ESTIMA, a qui ningú estima i tots odien.
ESTIMA, en qualsevol idioma a tot germà.
ESTIMA, "més" a qui menys estimes.
ESTIMA, fins que somrigui teu cor.
ESTIMA, encara que pensis que no avances;
el bon Déu pot donar "tot" de res.
ESTIMA, fins que diguin que estàs "boig".
ESTIMA, "dilluns negre", "el dimarts 13", "el dimecres de cendra", "el dijous qualsevol", "el divendres Sant", i "el dissabte amarg", perquè només així estimaràs també "EL DIUMENGE DE RESURRECCIÓ ".
ESTIMA, perquè tot el podràs perdre,
però ningú podrà impedir mai que AMES.
ESTIMA, i quan ja no puguis més i el teu cor
sang de dolor pel germà, no ho dubtis:
¡¡¡SEGUEIX ESTIMANT!
ESTIMA, a qui no té i ningú va a donar-li res.
ESTIMA, amb la certesa que ALGÚ JA T'HA ESTIMAT I T'ESTIMA com mai comprendràs, FINS L'EXCÉS.
De totes maneres
Autor: Anònim
Si fas el bé
la gent t´acusarà de motius amagats i interessats,
de totes maneres FES EL BÉ.
llegir més
Si ets afortunat i prosperes
guanyaràs falsos amics i veritables amics,
de totes maneres PROSPERA.

El bé que facis avui,
serà oblidat demà,
de totes maneres FES EL BÉ.

Honestetat i franquesa
et fan vulnerable,
de totes maneres sigues HONEST I FRANC.

El que construeixis durant molts anys,
pot ésser destruit en una nit,
de totes maneres CONSTRUEIX.

La gent necessita ajuda de veritat
però et poden atacar si els ajudes,
de totes maneres AJUDAL´S

Ofereix al món el millor de tu i no t´ho reconeixeran,
ofereix el millor de tú...

DE TOTES MANERES.
Nomès per a dones fenomenals
Autor: Madre Teresa de Calcuta
Sempre tingues present que la pell s'arruga,
el pèl es torna blanc,
els dies es converteixen en anys ...
Però l'important no canvia;
gloriós i convicció no tenen edat.
llegir més

El teu esperit és el plomall de qualsevol teranyina.
Darrere de cada línia hi ha una partida.
Darrere de cada èxit, hi ha un altre desafiament.
Mentre estiguis viva, sentir-se viva.
Si enyores el que feies torna a fer-ho.
No visquis de fotos grogues ...
Segueix encara que tots esperin que abandonis.
No deixis que s'oxidi el ferro que hi ha en tu.
Fes que en lloc de llàstima, et tinguin respecte.
Quan pels anys no puguis córrer, trota.
Quan no puguis trotar, camina.
Quan no puguis caminar, fes servir el bastó.
¡¡¡Però mai et detinguis!
Necessitem volar
Autor: B. Boutros Ghali.
Per cada dona que dóna un pas cap al seu propi alliberament,
hi ha un home que redescobreix el camí cap a la llibertat.
llegir més
Per cada dona cansada d'haver d'actuar com una ximple, hi ha un home aclaparat per haver d'aparentar saber-ho tot.

Per cada dona cansada de ser qualificada com a "femella emocional",
hi ha un home a qui se li ha negat el dret a plorar ia ser "delicat".

Per cada dona forta cansada d'aparentar debilitat, hi ha un home dèbil cansat de semblar fort.

Per cada dona cansada de ser un objecte sexual, hi ha un home preocupat per la seva potència sexual.

Per cada dona catalogada com a poc femenina quan competeix, hi ha un home obligat a competir perquè no es dubti de la seva masculinitat.

Per cada dona que no ha tingut accés a un treball oa un salari satisfactori, hi ha un home que ha d'assumir la responsabilitat econòmica d'un altre ésser humà.

Per cada dona que desconeix els mecanismes de l'automòbil, hi ha un home que no ha après els secrets de l'art de cuinar.

NECESSITEM UNA NOVA HUMANITAT
NECESSITEM VOLAR

La humanitat posseeix dues ales:
una és la dona, l'altra l'home.
Fins que les dues ales no estiguin
igualment desenvolupades

LA HUMANITAT NO PODRÀ VOLAR,

Ara Més que mai, la causa de la dona és la causa de tota la HUMANITAT.
Camina
Autor: Anònim
CAMINA tranquil enmig del brogit i la pressa, i recorda´t de la pau que hi pot haver-hi en el silenci. Tant com puguis, i sense defallir, estigues amb bona harmonia amb tothom. Digues sempre la veritat tranquil-lament i clara, i escolta els altres, fins i tot els obtusos i els ignorants; ells també tenen llur història.
llegir més
Evita les persones cridaneres i agressives: són una molèstia per l´esperit. Si et compares amb els altres, pots tornar-te presumit i agre: sempre n´hi haurà millors i pitjors que tu. Alegra´t del teus èxits així com del teus projectes.

Interessa´t per la teva feina, per sencilla que sigui; és una veritable possesió davant la veritable fortuna del temps. Tingues preucaució amb els negocis, perqué el món és plè d´enganys: però no deixis que això et privi de descobrir la veritable virtut: són moltes les persones que tenen grans ideals i, arreu, la vida és plena d´heroisme.

Sigues tu mateix. Sobretot no fingeixis afecte. Tampoc no siguis cínic pel que fa referència a l´amor, perqué davant de totes les arideses i desenganys és tant perenne com l´herba.

Accepta amablement el pas del anys, renunciant airosament a les coses de la juventut. Alimenta la força de l´esperit per defensar-te en la dissort inesperada. No t´espantis pel que et pugui passar; moltes pors neixen de la fatiga i de la soletat: Sota una sana disciplina sigues benèvol amb tu mateix.

Ets un fill de l´Univers, igual que els arbres i els estels. Tens tot el dret d´habitar-hi. I, tant si ho veus clar com no, no dubtis que l´Univers està completament obert per a tu.

Estigues doncs en pau amb Déu, de qualsevol manera que el concebeixis i, siguin els que siguin els teus treballs i les teves aspiracions en la turbulent confusió de la vida, conserva l´ànima en pau.

Amb tot i les seves penes, desordres i somnis fracasats, el món continua essent bell. Estigues alerta. Esforça´t a ser feliç.
Vigila ...
Autor: B.
Vigila les teves paraules, doncs es converteixen en pensaments.
Vigila els teus pensaments, doncs es converteixen en accions.
llegir més

Vigila les teves accions, doncs es converteixen en hàbits.
Vigila els teus hàbits, doncs es converteixen en caràcter.
Vigila el teu caràcter, doncs es conberteix en el teu destí.
El significat
Autor: John Gardner
El Significat no és quelcom que es troba per casualitat, com la resposta a una endevinalla o el premi en la recerca d'un tresor.
llegir més

El significat és alguna cosa amb el que vas construint la teva vida. El construeixes amb el teu passat, amb els teus afectes i les teves lleialtats, amb l'experiència de la humanitat que se t'ha transmès, amb el teu talent i la teva comprensió, amb les coses en què creus, amb les coses i les persones que vols, amb els valors pels que estàs disposat a sacrificar alguna cosa. Aquests són els ingredients. Tu ets l'únic que pots ajuntar-los en aquest model que serà la teva vida. Permet que la vida tingui dignitat i sentit per a tu. Si els té, llavors importarà menys de quin costat s'inclini la balança particular l'èxit o del fracàs.
Ser jove
Autor: Anònim
La joventut no és un període de la vida
és un estat de l'esperit,
un efecte de la voluntat,
una qualitat de la imaginació,
una intensitat emotiva,
una victòria del valor sobre la timidesa,
del gust per l'aventura sobre l'amor al confort.
llegir més
No s'arriba a vell per haver passat un cert nombre d'anys, s'arriba a vell per haver abandonat un ideal.

Els anys arruguen la pell,
renunciar a un ideal arruga l'ànima.
Les preocupacions, els dubtes, els temors i els desesperos
són els enemics que, lentament ens fan
inclinar sobre la terra i convertir-nos en pols
abans de la mort.

Jove és aquell que se sorprèn i meravella.
Que pregunta com el nen insaciable, i després?.
Que desafia els esdeveniments,
i troba goig en el joc de la vida.

Un és tan jove com la seva fe.
Tan vell com els seus dubtes
Tan jove com la seva confiança en si mateix.
Tan jove com la seva esperança.
Tan vell com el seu abatiment.

Un roman jove, mentre roman receptiu.
Receptiu al que és bell, bo i gran.
Receptiu als missatges de la naturalesa,
l'home i l'infinit.

Si un dia el teu cor ha de ser mossegat
pel pessimisme i rosegat pel cinisme,
vulgui Déu tenir pietat de la teva ànima de vell.
Podem ser feliços
Autor: Anònim
No es neix amb la felicitat al coll, la felicitat es fa moment a moment, experiència sobre experiència, sempre amb manya i esforç.
Un pot ser feliç:
llegir més

-Si es coneix a si mateix: qualitats, defectes, èxits i fracassos. La felicitat no està en fer el que un vol sino en voler el que un fa (o ha de fer).
-Si aconsegueixes lliurar-te d´un bon nombre d´anbicions que aparenten una cosa però en realitat només porten tensions i infelicitat.
-Si aconsegueixes riure´t de les preocupacions, elles són la causa del sofriment, desesperació i desgràcies.
-Si aconsegueixes viure obert i amb amor a les necessitats del altres. Una bona part de la felicitat està en no necessitar tant i en desitjar menys.
-Si aconsegueixes ser una persona de fe.
-Si aconsegueixes bondat, la bondat porta darrera seu pau, amor i felicitat.

Recorda:
Per ser feliç és més important ser que tenir.
Que a vegades és millor callar i cedir que cridar i lluitar.
Que val la pena tenir pau interior.
Resa! La oració porta sempre assosec, serenitat i pau.
És important saber somriure a les contrarietats, cantar a l´adversitat i donar sempre gràcies per tot el que tenim i som.
Déu parla'm
Autor: Anònim
Déu, Parla'm!
i l'arbre va cantar.
llegir més
Però l'home no sentia.
Després l'home va parlar més fort, demanant:
Déu, Parla'm!, I un raig va creuar el cel.

Però l'home no sentia.
L'home va mirar al seu voltant i va dir:
Déu permet que et vegi!
i una estrella es va il · luminar amb gran resplendor,

però l'home no la va notar.
Llavors l'home crit:
Déu, mostreu-me un miracle!
i en aquest minut va néixer un nadó.

Però l'home no ho va saber.
Després l'home demana a crits, en desesperació:
¡Tócame Déu i fes-me saber que ets aquí!.

Dit això, Déu va baixar i va tocar a l'home,
però aquest espantar la papallona que volava
al seu voltant i va continuar caminant.

No et perdis una benedicció
només perquè no ve embolicada
de la manera que el teu esperes.

Els meus instruccions van ser enviar
aquest missatge a persones meravelloses,
a qui vulguis que Déu beneeixi
i et vaig triar a tu.
No oblidis enviar a altres persones
que desitgis beneir avui.

"L'actitud ho és tot"
Els amics són àngels
que aixequen els nostres peus
de la terra, quan les nostres ales
han oblidat com volar.
Els tres coladors de Sòcrates
Autor: John Gardner
Un dia, algú va arribar molt agitat, davant el record de Sòcrates:
Escolta Sòcrates, com amic he de explicar-te ...
Un moment. Has passat el que has de dir-me pels tres coladors?
¿Tres coladors?
llegir més

Si amic: tres coladors. El primer és el de la veritat. Has comprovat que tot el que vas a dir-me és veritat?
No, ho he sentit dir i ...
Bé, bé. Però de ben segur ho has fet passar a través del segon colador, el de la bondat. Perquè si no és del tot veritat el que has de explicar-me, ¿té almenys alguna cosa de bo?
No al contrari ...
Provem, doncs, de servir-nos del tercer colador i preguntem-nos si és útil explicar tot el que et agita.

Útil, precisament ...
Doncs bé-diu el record de Sòcrates-si el que has de dir-me no és ni veritable ni bo ni útil, oblida-i no et preocupis més per això que jo.
Els tres coladors de Sòcrates poden evitar que servim d'alberg al que amenaça, massa sovint, amb pertorbar l'atmosfera de tota una comunitat.
I un aprèn
Autor: Jorge Luis Borges
Després d'un temps,
un aprèn la subtil diferència
entre sostenir una mà
i encadenar una ànima,
llegir més
i un aprèn
que l'amor no significa anar a dormir
i una companyia no significa seguretat
i un comença a aprendre,
que els petons no són contractes
i els regals no són promeses

i un comença a acceptar les seves derrotes
amb el cap alt i els ulls oberts
i un aprèn a construir
tots els seus camins en l'avui,

perquè el terreny de demà
és massa insegur per plans,
i els futurs tenen una forma
de caure en la meitat,

i després d'un temps
un aprèn que si és massa,
fins la caloreta del sol crema.

Així que, un planta el seu propi jardí
i decora la seva pròpia ànima,
en lloc d'esperar que algú li porti flors.

I un aprèn que realment pot aguantar,
que un realment és fort,
que un realment val,
i un aprèn i aprèn ..
i amb cada nou dia un aprèn.
Carta de Gabriel García Márquez
Autor: GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Gabriel García Márquez s'ha retirat de la vida pública per problemes de salut: càncer limfàtic. Ara, sembla que és cada vegada més greu. Ell mateix ha enviat una carta de comiat als seus amics, i gràcies a Internet està sent difosa. La carta diu així:
llegir més
"Si per un instant Déu s'oblidés que sóc un titella de drap i em regalés un tros de vida, possiblement no diria tot el que penso, però en definitiva pensaria tot el que dic. Donaria valor a les coses, no pel que valen , sinó pel que signifiquen.

Dormiria poc, somiaria més. Entenc que per cada minut que tanquem els ulls, perdem seixanta segons de llum.
Caminaria quan els altres es detenen, despertaria quan els altres dormen. Escoltaria quan els altres parlen, i com gaudiria d'un bon gelat de xocolata!

Si Déu m'obsequiés un tros de vida, vestiria senzill, em llençaria de cara al sol, deixant descobert, no solament el meu cos sinó la meva ànima. Déu meu, si jo tingués un cor, escriuria el meu odi sobre el gel, esperaria que sortís el sol. Pintaria amb un somni de Van Gogh sobre les estrelles un poema de Benedetti, i una cançó de Serrat seria la serenata que li oferiria a la lluna. Regaria amb mística llàgrimes les roses, per sentir el dolor de les seves espines, i l'encarnat petó dels seus pètals.

Déu meu, si jo tingués un tros de vida ... No deixaria passar un sol dia sense dir-li a la gent que estimo, que la vull. Convenceria a cada dona i cada home que són els meus favorits i viuria enamorat de l'amor. Als homes els provaria quan equivocats estan al pensar que deixen d'enamorar quan envelleixen, sense saber que envelleixen quan deixen d'enamorar. A un nen li donaria ales, però li deixaria que ell sol aprengués a volar. Als vells els ensenyaria que la mort no arriba amb la vellesa, sinó amb l'oblit.

Tantes coses he après de vostès, els homes ...

He après que tothom vol viure al cim de la muntanya, sense saber que la veritable felicitat està en la forma de pujar l'escarpada. He après que quan un nadó estreny amb el seu petit puny, per vegada primera, el dit del seu pare, ho té atrapat per sempre. He après que un home, només té dret a mirar a un altre cap avall, quan ha d'ajudar a aixecar-se. Són tantes coses les que he pogut aprendre de vostès, però realment de molt no hauran de servir, perquè quan em guardin dintre d'aquella maleta, infeliçment m'estaré morint. "
Tu ets el resultat de tu mateix
Autor: PABLO NERUDA
No culpis a ningú, mai et queixis de ningú
tu has fet el que has volgut fer de la teva vida
accepta la responsabilitat de edificar-te a tu mateix
i el valor de acusar del fracàs
per tornar a començar, erigiéndote.
llegir més
El triomf del veritable home,
sorgeix de les cendres de l'error.
Mai et queixis de la teva pobresa, la teva solitud,
o la teva sort que d'una o altra manera són el
resultat dels teus actes i la prova que has de guanyar.

No amargues amb el teu propi procés,
no l'hi carreguis a un altre, accepta't ara o
sempre seguiràs justificant-te com un nen,
recorda que qualsevol moment és bo per començar
i que cap és tan temible per claudicar.

No oblidis que la causa del teu present és el teu passat,
com la causa del teu futur és el teu present,
aprèn dels forts, dels audaços,
imita als valents, als enèrgics,
als veritables, als que no accepten situacions
als que van vèncer malgrat tot, pensa menys
en els teus problemes i més en la teva feina i els teus problemes
sense alimentar moriran.

Aprèn a fer des del dolor i a ser més
gran que el més gran dels obstacles.
Mira't al mirall de tu mateix, comença a ser sincer
amb tu, reconeixent a tu mateix i seràs lliure
i fort i deixaràs de ser un titella de les
circumstàncies, perquè tu mateix ets el teu destí
i ningú pot sustituirte en la construcció del teu
propi destí, aixeca't, i mira als matins
i respira la llum de l'alba, tu ets part
de la força ara.

Ara desperta, lluita, camina, decideix-te i triumfarás
en la vida.

Mai pensis en la sort, perquè la sort
és el pretext dels fracassats.
Compte amb els possibles efectes secundaris del ioga
Autor: Anònim
1. - Una capacitat inconfusible de gaudir cada moment.
2. - Pèrdua d'interès en jutjar a altres.
3. - Pèrdua d'interès en jutjar.
llegir més

4. - Pèrdua d'interès en interpretar les accions dels altres.
5. - Pèrdua d'interès en els conflictes.
6. - Pèrdua d'interès en preocupar (símptoma molt seriós)
7. - Freqüents moments de desbordant valoració.
8. - Sentiments feliços de connexió amb els altres i amb la natura.
9. - Freqüents atacs de somriures a través dels ulls i del cor.
10. - Tendència a deixar que les coses succeeixin en lloc de fer que succeeixin.
11. - Tendència a obrar i pensar espontàniament en lloc d'utilitzar la por o experiències passades.
12. - Receptivitat a l'amor dels altres així com la urgència incontenible de compartir.
La vida és teva, ben teva
Autor: Anònim
La vida és teva, ben teva.
Els altres te la voldràn prendre
i fer-la a la seva manera.
llegir més
És el que et cal defensar,
el do més preuat que tens:
Ser mestressa del teu temps.

Temps que cada dia és menys,
hores que passen volant,
disgustos que et van donant
i és cada cop més precari
el teu estat de llibertat.

Només es lliure el pensament,
només tu pots jugar amb ell.
Ningú el pot endevinar.
Ni descobrir, ni canviar.

Tu ets l'únic responsable del camí de les idees.
Tu ets qui pots jugar amb elles.
Fer-les tristes o be alegres.
Optimistes, derrotistes.

Tu ets qui et fa el be i el mal.
Tu ets qui tries la vida que vols tenir.
Si els altres s'hi interposen
la lluita serà més gran.
Però tu... si tu ho vols.
En sortiràs triumfant.
El dia més bonic AVUI
Autor: Anònim
El dia més bonic? AVUI
L´obstacle més gran? LA POR
La cosa més fàcil? EQUIVOCAR-SE
El major error? ABANDONAR-SE
llegir més
L´arrel de tots els mals? L´EGOISME
La distracció més bella? EL TREBALL
La pitjor derrota? EL DESÀNIM
Els millors professors? ELS NENS
La primera necessitat? COMUNICAR-SE
El que més fa feliç? SER ÚTIL ALS ALTRES
El misteri més gran? LA MORT
El pitjor defecte? EL MAL HUMOR
La persona més perillosa? LA MENTIDERA
El sentiment més mesquí? EL RENCOR
El regal més bell? EL PERDÓ
Lo més imprescindible? LA LLAR
La ruta més ràpida? EL CAMÍ CORRECTE
La sensació més grata? LA PAU INTERIOR
El resguart més eficaç? EL SOMRIURE
El millor remei? L´OPTIMISME
La major satisfacció? EL DEURE COMPLERT
La força més potent del món? LA FE
Les persones més necessaries? ELS PARES
La cosa més bella del món? L´AMOR.
Som com presoners
Autor: R. RISO
"Som com presoners en una cel · la sense custòdia.
Ningú ens confina contra la nostra voluntat,
i hem sentit dir que la clau que serviria per alliberar-nos,
està també ella tancada juntament amb nosaltres.
llegir més
Si arribéssim a trobar la clau,
podríem obrir la porta i ser lliures ".
Recorda i seràs feliç
Autor: Anònim
Si t'has aixecat del llit aquest matí ... recorda quants no poden. Un milió de persones no sobreviurà aquesta setmana ...
llegir més
Si mai has experimentat el perill d'una batalla, la solitud de l'empresonament, l'agonia de la tortura, o l'angoixa de la fam ... recorda a 500 milions dels teus germans que el pateixen en aquest moment.

Si tens aliments a la nevera, roba per posar-te, un sostre sobre el teu cap, i un lloc on dormir ... recorda que ets més ric que el 75% dels teus germans.

Si tens diners al banc, a la cartera, i canvi en algun lloc de casa teva ... ets al límit del 8% dels rics del món.

Si els teus pares segueixen casats ... això és una cosa extraordinària arreu del món.

Si t'oblides de tu mateix i vius per a Déu i per als teus germans, si t'acostes a ells per compartir les teves riqueses espirituals i materials, has trobat la felicitat més gran.

Si pots llegir aquest missatge, ets feliç perquè tens vista. Comparteix la teva dita. Lloa Déu i sé agraït.

Tingues un bon dia, compte les teves benediccions, i comparteix-les.
Saber perdonar
Autor: Brahma Kumaris
L'habilitat de perdonar els altres depèn de com sincers siguem amb nosaltres mateixos. És que el nostre viatge per aquesta vida ha estat de puresa, perfecció i neteja, sense un pensament, paraula o acció erronis?
llegir més
Si ens veiem amb sinceritat, com no perdonar els altres? Quan acceptem les nostres deficiències desapareix nostre enuig cap a altres. Tots hem actuat erròniament en el passat, ja sigui per no haver sabut el que era correcte o moguts per la por o la manca de comprensió.

Quan examinem el passat, solem penedir-nos de moltes coses que vam dir o vam fer. Un cop ha passat el temps i que adquirim una major comprensió ens adonem del que és correcte i podem començar a rectificar. Amb el simple desig de fer-ho vam iniciar el procés de perdonar a nosaltres mateixos. Perquè el procés continuï hem de perdonar als altres. No és possible condemnar els altres i disculpar, això és fer trampa, i un auto-engany. El poder de perdonar sorgeix de la compassió.

El perdó fa desaparèixer la necessitat de demostrar que tenim raó i ens permet eliminar la indignació deguda a suposades injustícies. Si no aprenem a perdonar, el ressentiment ens s'enverinarà. Aquells que no perdonen, que insisteixen a interpretar el paper de jutges, hauran d'esperar el mateix a canvi; com podria ser un altre nom?

Quan no perdonem portem una doble càrrega: tant el ressentiment per la injustícia comesa per altres com l'oculta realitat de la nostra pròpia injustícia. El perdó ens allibera d'aquestes amargues emocions. Perdonar significa ser compassiu i avançar pacíficament sabent posar un punt final en la nostra ment i en el nostre cor. Perdonar és un signe de saviesa espiritual.
Silenci fecund
Autor: Julián Peragon
És cert que no és el mateix un silenci forçat que un altre estimat, un silenci que es manté gràcies a la subjecció de la llengua o al nus a la gola que el silenci que sobrevé sense esforç.
llegir més
 L'autèntic silenci no és la repressió de la paraula sinó l'escolta de la profunditat que nia en un, de la fondària de l'ànima. Si recordem l'experiència infantil de llençar una pedra al pou fins a sentir el ressò de l'aigua a les profunditats veurem que aquesta espera, encara que fugaç, era silenci. Mentre la pedra cau al pou s'obre en el teu interior un buit d'igual dimensió. Quan esclata la pedra a l'aigua no hi ha ja pensament només sotrac com els focs artificials que il · luminen el silenciós cel nocturn.

Deia Raimon Panikkar que el silenci és un i les paraules moltes. Les paraules assenyalen, descriuen, disseccionen, analitzen i jutgen això que tenim aquí al davant, aquesta realitat vista com a objecte. Les paraules cosifiquen perquè aquesta és la seva naturalesa i al objectivar el món cregui una aparent dualitat objecte-subjecte. La paraula és una espasa de doble tall, d'una banda comunica però d'altra distorsiona el que se sent o pensa. Il · lumina prou per no perdre'ns en la realitat que ens envolta però, d'altra, amaga sovint el revers d'aquesta realitat. Aclareix el que tenim davant, però simplifica, crida l'atenció sobre alguna cosa però ho contamina amb les seves categories.

En canvi el silenci uneix i repara, cus les costures que prèviament el món ha esfilagarsat i aplaca l'agitació d'aquestes aigües emocionals o aquelles tempestes mentals que la fricció amb la nostra realitat produeix. El silenci llepa les fronteres on l'experiència corre segura i ens obre a un horitzó immens, ignot, desconegut. El silenci, sens dubte, deixa que aquestes altres veus, petites, gairebé insignificants, remotes, genials o boges parlin. El silenci és una invitació a ampliar ia percebre en aquesta ampliació un univers més íntim, proper a una altra pell que no per llunyana fos menys pròpia.

Sentencien els taoistes que aquells que parlen no saben. Ens recorden els massai que si no subjectem nostra llengua, aquesta ens tornarà bojos. I en certa mesura sabem de la incontinència de la parla, de les trampes discursives, del qual parla però no diu res, del poderós hipnotisme de la xerrameca o del rumor. Mentides i enganys que tant mal fan.

Patañjali ens recorda en els yogasutras la importància de conrear satya, sinceritat. Utilitzar la paraula justa, la que il · lumina encara que per això haguem de treballar la nostra pròpia honestedat. Dir la veritat però sense ferir perquè moltes ferides són urpades de veritats dites a deshora, sense tenir en compte la realitat de l'altre. Si se'ns permet, diríem que cada paraula hauria de sortir del silenci, aprofitar aquest camí fràgil que va del cap al pit perquè en la intersecció de cada paraula hi hagi un trosset de cor. Compassió necessària perquè el món no torni com tantes vegades a la barbàrie.

Amb el silenci recaptem en la certesa, llargament intuïda, que ja està tot dit, i que afegir més paraules no resol sovint el problema. A través del silenci se'ns permet compartir un estat del ser, en realitat un altre llenguatge que diu molt. I és curiós que hàgim de callar per a tornar a despullar la realitat que sovint s'ofega amb el nostre discurs. El savi ha après a treure forces del misteri que precisament el silenci rescata.

Potser el monjo es retira del món perquè en el silenci de la seva cel la seva pregària vagi directa al diví. Només quan el silenci deixa de ser un silenci formal, només quan es fa callar el judici intern, l'abisme que s'obre és fecund, i en aquesta fecunditat tot torna a ser el que era.

Julián Peragón (Arjuna)